Skip to content

XTB TRADEBEAT

Negatív kezdés várható Európában

Indexcsökkenésre, illetve nagyjából változatlan kezdésre lehet számítani csütörtökön a főbb európai tőzsdék nyitásakor.

    A határidős indexjegyzések alapján a londoni FTSE-100 index 0,11 százalékkal csökken nyitáskor, a frankfurti DAX index változatlan értéken kezd, a párizsi CAC-40 index pedig 0,02 százalékkal csökken.

    A makrogazdasági adatok közül csütörtökön az Eurostat augusztusi euróövezeti ipari termelésről készített kimutatása lehet hatással a tőzsdei kereskedésre.
    Az európai értékpapírpiacok vegyesen zártak szerdán, a pán-európai FTSE Eurofirst 300 index 0,01 százalékkal csökkent, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,24 százalékkal emelkedett. Londonban 0,06 százalék gyengüléssel fejezte be a kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,17 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC-40 index 0,02 százalékkal csökkent. Az európai környezetben kiemelkedő, 1,35 százalékos nyereséggel zárt a madridi IBEX-35 index a katalóniai elszakadási válság enyhülésének köszönhetően.
    Az amerikai tőzsdék is nyereséggel fejezték be a szerdai kereskedést, mindhárom fő index új rekordot állított be. A DJIA-30 és az S&P-500 index 0,18 százalékkal emelkedett, a Nasdaq Composite 0,26 százalékkal.
    Az ázsiai tőzsdék többsége erősödéssel követte a csütörtöki globális tőzsdenap kezdetén az amerikai indexek rekord zárását. Mindössze Sanghaj csökkent kissé, 0,19 százalékkal. Tokió 0,46 százalékkal, Hongkong 0,39 százalékkal, Szöul 0,51 százalékkal állt magasabban az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával. 
    Az olajár csökkent az amerikai nyersolajkészletek múlt heti emelkedését mutató adatok miatt. A Brent 0,56 százalékkal hordónként 56,62 dollárra, a WTI 0,55 százalékkal 51,02 dollárra.
    Az arany árát a dollár gyengülése emelte meg. A határidős piacon az arany legközelebbi kontraktusának a jegyzése 0,66 százalékkal 1297,42 dollárra ment fel unciánként.
    A főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár-index 0,13 százalékkal 92,67 pontra, két heti mélypontra gyengült a szeptemberi Fed-ülés szerdán közzétett jegyzőkönyvéből kiolvasható inflációs aggodalmak miatt. Az eurót 0,13 százalékkal jegyezték erősebben 1,1873 dolláron.

 

 

Kockázati felhívás

Írásaink általános információkon alapulnak. Bármely véleményt, elemzést, árszintet vagy más tartalmat oktatási céllal, nem pedig befektetési ajánlatként publikálunk. Bármely személy, aki ezen információkra támaszkodik vagy, aki ezeket megkapja, csakis saját felelősségre teszi. Bármely tartalom közlése nem veheti figyelembe az egyén befektetési céljait, illetve bármilyen egyén pénzügyi helyzetét és szükségleteit.

A múltból olvasott, elemzett információk, teljesítmények alapján nem lehet egyértelmű következtetéseket levonni a jövő eredményeit illetően. Minden személy, aki ezen tartalmak, információk alapján hozza meg befektetési döntéseit, csak saját kockázatára teszi, vállalatunk nem vállal semmiféle felelősséget az elemzéseinkre után tett befektetésekre.

08:54