Skip to content

XTB TRADEBEAT

NGM: gyorsabb növekedést vár Magyarországon az IMF

A kormány szerint jobbak Magyarország növekedési kilátásai a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által vártnál, de a nemzetközi szervezet így is 0,3, illetve 0,4 százalékponttal javította előrejelzését - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) arra reagálva, hogy az IMF honlapján kedden közzétett tanulmány a tavaszi várakozáshoz képest gyorsabb magyar gazdasággal számol.

    A közleményben felidézték: a nemzetközi szervezet várakozása szerint a magyar gazdaság idén 3,2 százalékkal, jövőre pedig 3,4 százalékkal bővül.
    Az NGM felhívta a figyelmet arra is, hogy az IMF nem változtatott magyar munkanélküliségi prognózisán, 2017-re 4,4 százalékkal, 2018-ra 4,3 százalékkal számolnak; inflációs várakozásuk 2017-re az áprilisi értékhez hasonlóan 2,5 százalék, 2018-ra 3,2 százalék.
    A magyar gazdaság teljesítményét a nemzetközi szervezetek, a befektetők és a hitelminősítők is elismerik - emelte ki a nemzetgazdasági tárca.
    A magyar kormány várakozása, hogy a versenyképesség erősítésén, a jövedelmek növelésén és az adók csökkentésén alapuló új növekedési modell tartósan felzárkózó gazdasághoz vezet. Így további felminősítésekre, javuló elemzői várakozásokra, illetve csökkenő kötvényhozamokra és országkockázati felárakra számítanak - jelezték a közleményben.
    A Nemzetközi Valutaalap október 13-15. között tartja őszi közgyűlését Washingtonban, a magyar delegációt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vezeti.

 

 

Kockázati felhívás

Írásaink általános információkon alapulnak. Bármely véleményt, elemzést, árszintet vagy más tartalmat oktatási céllal, nem pedig befektetési ajánlatként publikálunk. Bármely személy, aki ezen információkra támaszkodik vagy, aki ezeket megkapja, csakis saját felelősségre teszi. Bármely tartalom közlése nem veheti figyelembe az egyén befektetési céljait, illetve bármilyen egyén pénzügyi helyzetét és szükségleteit.

A múltból olvasott, elemzett információk, teljesítmények alapján nem lehet egyértelmű következtetéseket levonni a jövő eredményeit illetően. Minden személy, aki ezen tartalmak, információk alapján hozza meg befektetési döntéseit, csak saját kockázatára teszi, vállalatunk nem vállal semmiféle felelősséget az elemzéseinkre után tett befektetésekre.