Skip to content

XTB TRADEBEAT

Tőzsde - Emelkedéssel indult a kereskedés a főbb európai piacokon

Emelkedéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken szerdán, a rekordokat halmozó New York-i és az ázsiai tőzsdék nyomdokain haladva.

    A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,16 százalékkal, a frankfurti DAX-index 0,13 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,06 százalékkal, a madridi IBEX-35 pedig 1,44 százalékkal nőtt nyitáskor. 
    Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,32 százalékos nyereségben nyitotta a kereskedést.
    Az eurót 1,1822 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon reggel kilenc órakor, napi szinten 0,12 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz. 
    Keddi maximumán 1,1825 dolláron állt az euró, miután Carles Puigdemont katalán elnök és a katalán parlament függetlenségpárti többségének képviselői aláírták Katalónia függetlenségi nyilatkozatát, de az elnök egyelőre felfüggesztette a nyilatkozat végrehajtását és a régió jövőjéről szóló tárgyalásokra szólította fel a spanyol kormányt. A gesztus felbátorította a befektetőket, enyhítve azokat az aggodalmakat, hogy azonnal zűrzavar robbanhat ki az egyik legnagyobb euróövezeti gazdaságban. 
    A kockázatvállalási hangulatot erősítette, hogy a Nemzetközi Valutaalap kedden kiadott előrejelzésében javította a világgazdaság idei és jövő évi növekedésének várható ütemét a kereskedelem, a befektetések és a fogyasztás bővülésére hivatkozva.
    A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, a Brent és a WTI ára enyhén emelkedik a kínálat szűkülése miatt.
    Az északi-tengeri Brent decemberi szállításra hordónként (159 liter) 56,63 dollárba került, 2 centes, 0,04 százalékos pluszban forgott az Intercontinental Exchange londoni jegyzésében. A New York-i árupiac elektronikus jegyzésében a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára novemberi szállításra hordónként 11 centtel, 0,22 százalékkal, 51,03 dollárra nőtt.
    Kedden London kivételével veszteségben zártak a nyugat-európai tőzsdék.
    A londoni FTSE-100 index 0,40 százalékkal, 7538,27 pontra nőtt, míg a frankfurti DAX-index 0,21 százalékkal, 12 949,25 pontra, a párizsi CAC-40 index 0,04 százalékkal, 5363,65 pontra, a madridi IBEX-35 mutató pedig 0,92 százalékkal 10 142,30 pontra esett. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,01 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,35 százalékkal csökkent, míg az FTSE Eurofirst 300 index 0,01 százalékkal emelkedett.

link do file download link

 The USD index (USDIDX on xStation5) didn’t manage to break above 23.6% Fibo retracement. As long as the 21-period EMA will be respected, bulls could try to re-test earlier mentioned resistance. Source: xStation5

 

Kockázati felhívás

Írásaink általános információkon alapulnak. Bármely véleményt, elemzést, árszintet vagy más tartalmat oktatási céllal, nem pedig befektetési ajánlatként publikálunk. Bármely személy, aki ezen információkra támaszkodik vagy, aki ezeket megkapja, csakis saját felelősségre teszi. Bármely tartalom közlése nem veheti figyelembe az egyén befektetési céljait, illetve bármilyen egyén pénzügyi helyzetét és szükségleteit.

A múltból olvasott, elemzett információk, teljesítmények alapján nem lehet egyértelmű következtetéseket levonni a jövő eredményeit illetően. Minden személy, aki ezen tartalmak, információk alapján hozza meg befektetési döntéseit, csak saját kockázatára teszi, vállalatunk nem vállal semmiféle felelősséget az elemzéseinkre után tett befektetésekre.